The arctic rock garden in Tromsø

 

Foredrag ved Martin Hajman (Norge) - Randers den  9. august 2017 kl. 19.

 

Spændende foredrag om Tromsø arktisk-alpine botaniske have !

 

Foredragsholder er Martin Hajman, der oprindelig kommer fra Tjekkiet, men nu er bosat i Norge, hvor han er en del af ledergruppen i Tromsø artisk-alpine botaniske have.
Foredraget afholdes på letforståeligt ny-norsk.

Foredraget afholdes i Fritidscenteret, Vestergade 15, 8900 Randers C .
Pris: 60 kr. pr. person

Tilmelding (nødvendig aht. lokale) senest 2 august til:
Tove Christensen
Tlf.: 8645 4518 / 2392 6990
Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


martin hajmanMartin Hajman, arbejder til dagligt på sit drømmejob - langt nord for polarcirklen - som (ifølge ham selv) gartner i Tromsø Arctic-Alpine Botanic Garden - en del af det arktiske universitet i Norge, hvor Martin har titel som ”ledende forskningsmedarbejder”.

I Tromsø arbejder Martin tæt sammen med Bjørn Thon (der oprindelige designede og lavede den alpine have i Tromsø botaniske have).

Før Martin Hajman, blev hentet til Tromsø, arbejdede han ved ”Botanic Institute of Academy of Science” i Pruhonice (Tjekkiet), som chefgartner i Pruhonice park, med ansvaret for en stor historisk alpinhave placeret på naturlige klipper. (Pruhonice park er udvalgt til et UNESCO-world-habitat).

Martin’s planteinteresse og specialiseringer afhænger lidt af årstiden, fra Saxifraga i det tidlige forår, over Cremanthodium-Meconopsis gennem sommeren, til Gentiana medens sneen og mørket har lagt sig over Tromsø.

Martin har rejst en del for at studere alpine planter på deres naturlige voksestæder, bl.a. Bulgarien, Tyrkiet, Kaukasus, Syrien, Jordan og Sydafrika.

Martin er en meget engageret og humoristisk fortæller, og hans foredrag vil blive afholdt på et klart og letforståeligt ny-norsk.

Klik for mere info.


Arbejdernes Landsbank


DAH Bliv Medlem


-- Markedsplads --