Efterårsmøde og Generalforsamling lørdag 28. oktober 2017.

Efterårsmødet 2017 blev afholdt lørdag den 28. oktober 2017 på Jordbrugets Uddannelsescenter (tidl. Beder Gartnerskole) i Beder. Der var et fornuftigt fremmøde, 72 havde valgt at bruge denne lidt blandede oktoberdag i Beder.

Generalforsamling blev afviklet i god ro og orden, suverænt styret af dagens dirigent Jørn T. Jensen.

Du kan se beretning, regnskab og budget i medlemsarealet under menupunktet "Generalforsamling".
I år havde Kirsten Andersen og Bjørn Heiseberg valgt at sige (forhåbentligt midlertidigt) farvel til bestyrelsearbejdet - en stor tak til begge for en rigtig god indsats.

Nye i bestyrelsen blev:
- Irma Poulsen (Bestyrelsesmedlem)
- Niels G. Kristensen (Bestyrelsesmedlem)
- Niels-Jørgen Rasmussen (Suppleant)
stort tak til alle, for at ville yde en indsats - vi glæder os til samarbejdet.

Så blev det Martin Sheader's tur, først med en præsentation af "Bjergplanter fra Patagonien." og over middag med foredraget "Dyrkning af patagoniske planter", der var virkeligt noget at se på - se eller gense blot dette fantastiske billede af en Viola caviahuensis som Martin fortalte om.
Det kunne være fantastisk hvis en sådan, kunne trives og holde samme vækstform, her ude i haven.

Planteudstillingen: Planteudstilling blev vurderet af Herluf Johansen og Niels-Jørgen Rasmussen. Der var 19 udstillede planter, fordelt på 3 grupper - du kan se billeder af de udstillede planter samt resultaterne her.

Dagen sluttede (som sædvanligt) med plantesalget, der mindede en del om den "trængsel og alarm" vi nu nærmer os.
Alt i alt, en rigtig god dag, i gode venners selskab :-)

Du kan se lidt billeder fra dagen under menupunktet "Billeder/Aktiviteter/Efterårsmødet 2017"Om floraen i Patagonien i Sydamerika

v. Kirsten Andersen, Herskind

Vulkanen LaninVi skal denne dag en tur til Sydamerika, nærmere betegnet Patagonien, med Martin Sheader.
Patagonien er en region, der omfatter det sydlige Chile og Argentina og er adskilt af Andesbjergene. Med de fremherskende vestenvinde får de vestlige chilenske bjergskråninger meget nedbør. På de østlige skråninger er nedbøren lavere, og når vi rejser mod øst, bevæger vi os ind i tør halvørken – Den Patagoniske Steppe.

Dagens foredrag:

1 - Bjergplanter fra Patagonien
I dette foredrag vi vil se på generelle ændringer i floraen i de patagoniske bjerge og på den tilstødende steppe undervejs fra Santa Cruz til Neuquén i nord. Vi vil undersøge mange forskellige voksesteder i bjergene og de arter, der lever der. Vi vil i foredraget beskrive mange artsgrupper.

2 - Patagoniske planter i dyrkning

I dette foredrag ser vi på udvalget af dyrkede patagoniske planter og på, hvordan de kan dyrkes, med fokus på Oxalis, Ourisia, Junellia, Petunia, Nassauvia, Alstroemeria, Rhodopliala og mange andre.

 

Martin Sheader

Martin Sheader

Martin er pensioneret lektor i marinbiologi og er en ivrig dyrker, udstiller og fotograf med særlig interesse for planter i Patagonien.

Martin og hans kone Anna-Liisa har besøgt det sydlige Sydamerika mange gange, og han har ledt ture til området for Alpine Garden Society.


I 2013 udgav han sammen med flere kolleger en felthåndbog “Flowers of the Patagonian Mountains”, der anses for at være den mest omfattende guide til planterne i området.

Martin Sheaders bog “Flowers of the Patagonian Mountains” kan lånes i biblioteket se mere om bogen her.

 

Klik for mere info.


Arbejdernes Landsbank


DAH Bliv Medlem