Efterårsmøde og Generalforsamling lørdag 26. oktober 2019.

Efterårsmødet 2019 bliver afholdt lørdag den 26. oktober 2019 på Jelling Seminarium (University College Lillebælt), Stationsvej 4, 7300 Jelling.

Program for dagen kommer senere.

 


Efterårsmøde og Generalforsamling lørdag 27. oktober 2018.

Efterårsmødet 2018 blev afholdt lørdag den 27. oktober 2018 på Jelling Seminarium (University College Lillebælt), Stationsvej 4, 7300 Jelling.
Der var et fornuftigt fremmøde, 72 havde valgt at bruge denne lidt blandede oktoberdag i gode venners lag.

Grundet sygdom, havde formanden Ole Jensen meldt afbud til mødet, ligesom Ole havde meddelt, at han gerne vil trække sig fra bestyrelsesarbejdet.
Bestyrelsen har stor respekt for Ole's beslutning, og ønsker ham alt muligt held og lykke fremover. Stor tak til Ole for hans indsats i bestyrelsen.

Grundet Ole's fravær, blev forsamlingen og især dagens foredragsholder Jiří Papoušek budt velkommen af Lars.
Herefter blev generalforsamlingen startet, dagens dirigent blev Leif Fonnesbek Nielsen, som suverent styrede resten af forløbet.

Bestyrelsen blev suppleret op med:
Besturelsesmedlem: Hanna Ammitzbøll
Suppleant: Lene Juelsgaard Petersen
stort tak til de to, for at ville yde en indsats - vi glæder os til samarbejdet.

Du kan se beretning, regnskab og budget her.

Så blev det Jiří Papoušek's tur, først med en præsentation af "Diversity of methods of growing alpines in the Czech garden (Forskellige metoder til dyrkning af alpine planter i Tjekkiske haver)" og over middag med foredraget "Saxifragas – breeding work of Karel Lang (Saxifragaer - Karel Langs formerings arbejde)", der var 2 helt fantastisk interessante foredrag, med rigtig mange gode og særdeles inspirerende billeder. At så Jiří er en lun og meget engageret foredragsholder, gjorde heller ikke indtrykket værre :-)

Planteudstillingen: Planteudstilling blev vurderet af Herluf Johansen og Niels-Jørgen Rasmussen. Mere information og billeder af de udstillede planter kommer snarest.

Dagen sluttede (som sædvanligt) med plantesalget, og det var i år udvidet, med både planter fra Jiří Papoušek og fra Gøteborg, så der var mere end rigeligt til alle :-)
Alt i alt, en rigtig god dag, i gode venners selskab :-)

Du kan se lidt billeder fra dagen under menupunktet "Billeder/Aktiviteter/Efterårsmødet 2018"


Foredrag med Jiří Papoušek

Til efterårsmødet lørdag 27. oktober 2018 får vi besøg af Jiří Papoušek fra Tjekkiet.

Han vil holde to foredrag for os:

Det første foredrag hedder ’Diversity of methods of growing alpines in the Czech garden’.
Her vil Jiří tale om de forskellige måder, de dyrker alpine planter på i Tjekkiet.
Tjekkerne er jo især kendte for deres mange fantastiske og forskelligartede spaltebede, så mon ikke han også kommer ind på det.

Hans andet foredrag hedder ‘Saxifragas – breeding work of Karel Lang’. Her vil han tale om Karel Lang og hans arbejde med at dyrke og krydse saxifragaer.

Da Jiří holder foredragene på engelsk, vil de blive oversat.

Vi glæder os til, at vi har fået mulighed for at få besøg af Jiří, og så har han også lovet at tage planter med til salg.

Her er lidt billeder fra Jiří's have (klik et billede for stor størrelse).

IMG 1921 IMG 1927 IMG 1928 IMG 1929 IMG 1934 IMG 1943

Jiří Papoušek

jiriny

Jiří bor med sin familie i en forstad til Prag i Tjekkiet og har dyrket alpine planter i mange år.

Han har en stor have, der er delt op i forskellige afsnit: spaltebede, forskellige trug, små nåletræer, skovbundsbed og en alpin tunnel med en tufvæg, hvor han dyrker mange sjældne og vanskelige planter med stor succes.
Desuden har han et stort alpinhus med pudeplanter og mange arter og sorter af Daphne og Dionysia, en del stammer fra hans egne indsamlinger fra området omkring Gardasøen og fra Iran.

Jiří arbejder som leder af kundeservice hos et internationalt transportselskab, men tager også på ekspeditioner og holder foredrag rundt omkring i verden. Han er desuden med i organisationskomiteen for International Czech Rock Garden Conference, senest i 2017.

Klik for mere info.


Arbejdernes Landsbank


DAH Bliv Medlem