Efterårsmøde og Generalforsamling lørdag 28. oktober 2017.

Mødet afholdes på Jelling Seminarium, Vejlevej 2, 7300 Jelling.

Program for dagen følger.Om floraen i Patagonien i Sydamerika

v. Kirsten Andersen, Herskind

Vulkanen LaninVi skal denne dag en tur til Sydamerika, nærmere betegnet Patagonien, med Martin Sheader.
Jeg glæder mig rigtig meget til, at Martin kommer til Danmark, da jeg har kendt Martin og Anna-Liisa siden 2000 fra en AGS-tur til det sydlige Patagonien og har rejst sammen med dem adskillige gange siden. Det har været utrolig spændende og inspirerende at være i marken sammen med Martin, som har delt ud af sin store viden om planterne.

Dagens foredrag handler om:
1 - Bjergplanter fra Patagonien
Patagonien er en region, der omfatter det sydlige Chile og Argentina og er adskilt af Andesbjergene. Med de fremherskende vestenvinde får de vestlige chilenske bjergskråninger meget nedbør. På de østlige skråninger er nedbøren lavere, og når vi rejser mod øst, bevæger vi os ind i tør halvørken – Den Patagoniske Steppe. I de􀄴e foredrag udforsker vi de tørre argentinske skråninger og den tilstødende steppe, der strækker sig fra Magellanstrædet i syd til de nordlige grænser af Patagonien. Området er hjemsted for mange interessante, usædvanlige og smukke planter, hvoraf få er i dyrkning.

2 - Patagoniske planter i dyrkning
Patagonien er hjemsted for mange usædvanlige og smukke planter, men få er i dyrkning. Nogle planter kræver at blive dyrket i alpinhus, men mange er velegnede til stenbedet.
I denne præsentation omtaler vi nogle af de patagoniske planter, der er i dyrkning - Oxalis, Ourisia, Calceolaria, Benthamiella, Junellia, Nassauvia, Alstroe-meria, Rhodophiala etc. - og hvordan, man bedst kan dyrke dem.

 

Martin Sheader

Martin Sheader

Martin er pensioneret lektor i marinbiologi og er en ivrig dyrker, udstiller og fotograf med særlig interesse for planter i Patagonien.

Martin og hans kone Anna-Liisa har besøgt det sydlige Sydamerika mange gange, og han har ledt ture til området for Alpine Garden Society.


I 2013 udgav han sammen med flere kolleger en felthåndbog “Flowers of the Patagonian Mountains”, der anses for at være den mest omfattende guide til planterne i området.

Martin Sheaders bog “Flowers of the Patagonian Mountains” kan lånes i biblioteket se mere om bogen her.

 

Klik for mere info.


Arbejdernes Landsbank


DAH Bliv Medlem