Efterårsmøde og Generalforsamling lørdag 28. oktober 2017.

Mødet afholdes på Jelling Seminarium, Vejlevej 2, 7300 Jelling.

Program for dagen følger.


Efterårsmøde og Generalforsamling lørdag 29. oktober 2016.

Efterårsmødet 2016 blev afholdt lørdag den 29. oktober 2016, på Jelling Seminarium, Vejlevej 2, 7300 Jelling.

Der var et fornuftigt fremmøde, 78 havde valgt at bruge denne flotte oktoberdag i Jelling.

Generalforsamlingen, blev afviklet i god ro og orden, og vi sagde behørigt farvel til de 3 bestyrelsesmedlemmer der havde valgt lejligheden til at lægge deres frivillige arbejde for foreningen på hylden - Lis Nielsen, Ingrid Larsen og Per Bangsgård - stort tak herfra for en meget stor indsats.

Da vi så skulle finde erstatningerne for de 3, ja så blev der tavst - det lykkedes ikke at få valgt blot ét eneste nyt medlem.

Så det var lidt af en spand koldt vand, der desværre ikke kunne undgå at præge resten af dagen lidt - og det var synd, for Susann Nilsson dagens foredragsholder holdt 2 rigtig gode foredrag.

Først om Pulsatilla - og her var virkeligt noget at se på, der er i hvertilfælde en eller to som helt sikkert er kommet på min "ønskeliste", se blot denne.

P Intermedia

Senere omkring "Skatter i Österled" som var en rigtig spændende historie om en tur tværs igennem Asien, fra Georgien i vest, over Mongoliet til Stillehavskysten. Et rigtig spændende foredrag, du kan se eller gense denne præsentation ved at klikke her Skatter i Österled.

Efterårets planteudstilling bød, sædvanen tro, på en masse flotte planter, desværre kunne der ikke mømstres 2 dommere, så der blev ikke kåret nogern vindere.
Du kan sanrt se billeder og "Publikums favorit"  under Billeder/Udstillinger.

Billeder fra dagen kan ses under Billeder/Aktiviteter.


Susanne Nelson Om Pulsatilla

v. Kirsten Andersen, Herskind - foto: Olga Bondareva

Vi skal fordybe os i slægten Pulsatilla, som er en meget spændende slægt med ca. 35 arter.

Det er Susann Nilsson, som bor i Mariannelund i Småland, der holder foredraget om Pulsatilla. Susann ved en frygtelig masse om Pulsatilla, som hun har interesseret sig for i mange år, og har rejst verden rundt for at se dem i deres naturlige omgivelser. Hendes foredrag koncentrerer sig om Pulsatilla i naturen, så man ad den vej får indsigt i, hvordan de skal dyrkes.

Susann om sig selv:

“Jaa, jag är en amatörbotanist som de flesta av oss. Jag har av okänd anledning fastnat för släktet Pulsatilla och gör nu mitt bästa för att tillfredsställa min kunskapsiver om dem genom att besöka så många av arterna jag bara kan i dess naturliga habitat och plåga lokala botanister med tusen frågor.  På köpet lär jag mig ju också mycket om geobotanik och andra arter som råkar trivas i samma miljöer. Eftersom jag är minst lika nyfiken på varför och hur, sådär generellt om botaniken, så är det ju ett stort plus.”

Læs også artiklen I Den Alpine Have nr. 129, marts 2016.

Jeg kender ikke Susann personligt, men har fulgt hende i mange år bl.a. på SRGC Forum (Scottish Rock Garden Club), hvor hun deler ud af sin store viden om Pulsatilla.

Elin og Niels Finnerup har til gengæld rejst sammen med Susann på en af hendes mange rejser for at se Pulsatilla i deres naturlige omgivelser.
“Susann Nilsson har påtaget sig den store opgave at indsamle oplysninger, fotografere og studere Pulsatilla i felten med det formål at udgive en bog om emnet.
I maj/juni 2014 var vi med Susann på en fantastisk spændende og meget alternativ tur til Kasakhstan, Rusland og Mongoliet i 5 1⁄2 uge. Susann fortsatte alene videre til Vladivostok i det østlige Rusland og Hokkaido i den nordlige ende af Japan.
I år skal hun til Iran, Tyrkiet, Armenien, Georgien, Ukraine, Moldova og Rumænien, og på et senere tidspunkt skal hun besøge det nordlige Amerika.
Et stort projekt, som kører sideløbende med hendes mange foredrag i både Sverige og Skotland.
Der går formodentlig endnu nogle år, før bogen kan udgives, selv om hun arbejder ihærdigt og meget seriøst på sagen. Vi glæder os til at se resultatet og høre Susanns foredrag i Jelling.”

Klik for mere info.


Arbejdernes Landsbank


DAH Bliv Medlem