Efterårsmøde og Generalforsamling lørdag 26. oktober 2019.

Efterårsmødet 2019 blev afholdt lørdag den 26. oktober 2018 på Jelling Seminarium (University College Lillebælt), Stationsvej 4, 7300 Jelling.
I alt 65 medlemmer, havde valgt at bruge denne noget blæsende og regnvåde oktoberdag i gode venners lag.

Forsamlingen og især dagens foredragsholder Geir Moen blev budt velkommen af Irma.
Herefter blev generalforsamlingen startet, dagens dirigent blev Jørn T. Jensen, som suverent styrede resten af forløbet.

Bestyrelsens beretning blev fremlagt af Irma, årets regnskab og næste års budget af Torben - alle blev godkent af forsamlingen.
Du kan læse både beretning, regneskab og budget i medlemsarealet under generalforsamling.

Valget til forenings bestyrelse blev hurtigt overstået - der var genvalg over hele linien :-)
Du kan se bestyrelsens sammensærning her.

Så blev det Geir Moen's tur, først med en præsentation af ’Sent forår i Tien Shan, Kirgisistan.’ (se eller gense præsentationen her), og over middag med foredraget ‘Formering og dyrkning af alpine planter’ (se eller gense præsentationen her), der var 2 rigtig interessante foredrag, med rigtig mange gode og særdeles inspirerende billeder. At så Geir er en lun og meget engageret foredragsholder, gjorde heller ikke indtrykket værre :-)

Desværre havde vi lidt tekniske udfordringer, bl.a. virkede gardinerne ikke, så vi kunne ikke mørklægge ordentligt. Det gav et lille skår i oplevelsen, da Geir's billeder ikke kom til deres fulde ret - så jeg vil anbefale, at du genser billederne (brug linkene ovenfor).

Planteudstillingen: Planteudstilling blev vurderet af Herluf Johansen og Niels-Jørgen Rasmussen. Du kan se de deltagene planter og resultaterne her.

Dagen sluttede (som sædvanligt) med plantesalget, og som vanligt var der trængsel  :-)
Alt i alt, en rigtig god dag, i gode venners selskab :-)

Du kan se lidt billeder fra dagen under menupunktet "Billeder/Aktiviteter/Efterårsmødet 2019"


Foredrag med Geir Moen

Til efterårsmødet lørdag 26. oktober 2019 får vi besøg af Geir Moen fra Norge.

Han vil holde to foredrag for os:

Det første foredrag hedder ’Sent forår i Tien Shan, Kirgisistan.’.
I denne præsentation besøger vi et vidunderligt land med ekstremt varierende klima- og jordbundsforhold.
Fra halvørken til snedækkede og våde bjergtoppe.
Hundredvis af Trollius lilacinus (syn. Hegemone lilacina), tæpper af Hepatica falconeri og vidunderlige irisarter er nogle af højdepunkterne i denne præsentation.

Her er lidt billeder (klik et billede for stor størrelse).

ts1 ts2 ts3 ts4

Det andet foredrag hedder ‘Formering og dyrkning af alpine planter’.
En introduktion til hvordan man med succes kan dyrke og formere alpine planter.
Formeringsteknikker som stiklinger, podning og dyrkning fra frø samt de grundlæggende betingelser for at holde sin plante kraftig og sund.

Geir vil her også fortælle lidt om hans seneste projekt ”Tilbage til naturen – Vores sidste haveprojekt”, der handler om hans nye have (10.500 kvm. – mest uberørt stenrig natur).
Her vil han fokuserer på at bevare det naturlige udseende, så der kan eksperimenteres med at dyrke planter i et mere naturligt miljø.

Her er lidt billeder  (klik et billede for stor størrelse).

pca1 pca2 pca3 pca4 fgp1 fgp2

Geir Moen

Geir Moen

Geir Moen er en 53-årig nordmand, der bor ca. 70 km nordøst for Oslo.

Geir har siden sin barndom, da hans bedstemor lærte ham, hvordan man sår og dyrker etårige planter, haft en stor passion for planter. Som 11-årig havde han sparet nok lommepenge sammen til at tegne et medlemskab i den norske haveforening!
Senere tog Geir en uddannelse som professionel gartner.

Gennem årene har han dyrket et stort udvalg af forskellige planter fra tropiske til alpine, men i de sidste 25 år har det været de alpine planter og formeringen af samme, der har haft hans store interesse.

Geirs passion for formering af planter førte til en stor interesse for at udforske planter på deres naturlige voksesteder.
Han har blandt andet organiseret flere gruppeture til Karpaterne og de Maritime Alper. I maj 2019 har han arrangeret sin første gruppetur til det centrale Tien Shan i Kirgisistan.

Klik for mere info.


Arbejdernes Landsbank


DAH Bliv Medlem