Forårsmødet - Lørdag 17. marts

Forårsmødet 2018 blev afholdt (i bidende kulde) lørdag den 17. marts i Jelling.

Forårsmødet blev i år, grundet påsken, afholdt lidt tidligere en normalt, dette kombineret med en meget kold start på marts måned, betød desværre at vi ikke kunne mønstre så mange plantesælgere som normalt - og dermed havde frygtet, at vi kom til at mangle gevinster til lotteriet.
Det viste sig heldigvis ikke at være tilfældet, takket være medlemsdonationer, kunne vi faktisk præsentere flere gevinster end normalt.
Oven i købet modtog vi en donation fra Johnny Andreasen, et flot fad med en tilplantet tufa sten, der blev bortaktioneret og gav en pæn lille sum til foreningen.

Mødet havde en god tilslutning, vi var 73 medlemmer, 3 gæster + naturligvis dagens foredragsholder Johan Nilson - ialt 77 deltagere, der sammen havde en rigtig hyggelig dag.

Dagen startede med at Ole bød velkommen til alle, og en særlig velkomst til dagens foredragsholder, samt til redaktøren af AGS magasinet (The Alpine Gardener) John Fitzpatrick , der havde taget turen til Danmark, for at skrive en artikel om vores forening - John forventer denne artikel bliver bragt i juni eller juli nummeret af The Alpine Gardener.
Derefter takkede Ole de medlemmer der havde valgt at donere planter til lotteriet, og dermed sikret at vores lotteri kunne gennemføres. Samt selvfølgelig en stor tak til Johnny for fadet med tufa stenen.

Herefter blev ordet givet til Johan Nilson, der holdt 2 spændende foredrag.
Formiddag: "I Hookers, Sherriffs og Ludlows fodspor" - På jagt efter Himalayas geofytter i fodsporene på nogle af Himalayafloraens mest fremtrædende plantejægere.
Eftermiddag: "Arven efter Per Wendelbo" - Løgplanter i Göteborgs Botaniske Have.
Du kan læse mere om Johan Nilson her.

I pauserne var der så tid til at se og vurdere både planteudstilling og fotokonkurrencen, som tidligere var niveauet meget højt, så der var virkeligt noget at se på.

Fotokonkurrencen: Der var indsendt 59 billeder til vurdering, du kan se/gense alle billederne her.
Desværre opstod der lidt forviklinger omkring optællingen af resultaterne, hvilket betød at en række billeder fejlagtigt blev kåret som vindere af de forskellige kategorier.
Stemmesedlerne er nu blevet fintalt, og du kan se de endelige resultater af konkurrencen her, og i juni nummeret af den Alpine Have. De kategori vindere, der ikke modtog deres præmie i Jelling, vil selvfølgelig modtage denne ved først givne lejlighed.

Planteudstillingen: Forårets planteudstilling blev vurderet af Niels-Jørgen Rasmussen og Herluf Johansen. Du kan se billederne af de udstillede planter, samt resultaterne her.

Dagen sluttede med plantesalg, der som sædvanligt var ualmindeligt godt besøgt, og da antallet af plantesælgere (grundet vejret) var begrænset, var der trængsel omkring borderne.

Du kan se lidt billeder fra mødet her.

 

Arisaema echinatum IMG 0332 Crocus vallicola 'Blushing Marmot' 5969 Fritillaria karelinii Iris persica grupp 3871 Roscoea megalantha IMG 0118

 

 


Johan Nilson

af: Kirsten Andersen, Herskind

Johan har arbejdet i Alpin-afdelingen i Göteborgs Botaniske Have siden 2009, hvor han er en del af teamet, som leder og passer havens samling af løg og alpine planter.

Johan har også en stor rolle i pleje af havens klippehave og er blandt andet ansvarlig for de asiatiske tørvepartier.

Ud over en stærk interesse for Himalayas og Kinas spændende flora har han også en dyb fascination for geofytter (løg og knolde). Især er slægten Fritillaria noget, som Johan sætter stor pris på.

Johan har gennem årene taget adskillige ture på udkig efter spændende blomster. Bhutan, Grækenland, Indien (Sikkim), Tyrkiet og USA (The Rockies) er nogle af de besøgte lande de seneste år.

Det bliver rigtig spændende, at Johan kommer til Danmark og holder foredrag. Jeg kender Johan fra utallige besøg i væksthusene med alpine planter og løgvækster, som Johan i dag har ansvaret for. Det er en stor arv, han har overtaget fra Henrik Zetterlund og Gerben Tjeerdsma, men han gør det rigtig godt med sin store faglige viden.

 Johan Nielson

Arne strid på Athos-bjerget i Grækenland.

Klik for mere info.


Arbejdernes Landsbank


DAH Bliv Medlem