Forårsmødet 2017.

Den 1. april afholdtes ekstraordinær generalforsamling + forårsmøde i Jelling.

Der var en rigtig god tilslutning, vi var 96 fremmødte medlemmer, der sammen havde en lidt kaotisk men rigtig hyggelig dag.

Dagen startede med at Bjørn bød velkommen, derefter afholdtes en ganske kort ekstraordinær generalforsamling.
Dagsorden:
- Valg af 3 nye medlemmer til bestyrelsen.
- Eventuelt

Leif Fonnesbek Nielsen blev valgt som dirigent, og han styrede forløbet effektivt.
Bestyrelsen havde opstillet 3 kandidater til de ledige bestyrelsesposter:
- Torben Ulrick, Skødstrup
- Ole Jensen, Bolbro
- Fritz Thise, Esbjerg

Efter en kort selvpræsentation af kandidaterne blev valget afgjort som et fredsvalg, dvs. alle 3 blev valgt med applaus.

Da der ikke var emner til punktet eventuelt, blev generalforsamling afsluttet, og vi kunne fortsætte med selve forårsmødet.

Dagens program indeholdt 2 foredrag:
- Jørn T. Jensen - 25 år med vintergækker
- Per Bangsgaard - Cypripedium

Vi startede med Jørn, og foredraget om vintergækker, og det startede da også fint, men hurtigt fik vi bøvl med projektoren, der simpelthen nægtede at vise noget som helst.
Efter en del tumult og en kort pause, blev vi nødt til at skifte lokale fra auditoriet til den noget mindre aula, hvor der heldigvis var en funktionsdygtig projektor.
Desværre er aula'en ikke særligt velegnet til et foredrag med godt 90 tilhørere, så man sad trangt, men trods alt er indtrykket, at langt de fleste både kunne se billederne, og høre hvad der blev sagt.

Både Jørn's og Per's foredrag var (efter sigende) rigtig gode.
Desværre havde jeg ikke selv mulighed for at høre dem, da jeg (grundet sygdom hos vores normale fotograf) brugte tiden på fotografering og registrering af planteudstillingen samt forberedelse af resultat præsentationerne.
Det var lidt ærgeligt, men for mig og de der ikke helt kunne se præsentationerne, har vi fået lov til at bringe dem her på hjemmesiden, så du kan se eller gense dem ved at klikke på nedenstående:
Jørn T. Jensen - 25 år med vintergækker
Per Bangsgaard - Cypripedium

Stort tak til både Jørn og Per for deres indsats.

I pauserne var der så tid til at se og vurdere både planteudstilling og fotokonkurrencen, som tidligere var niveauet meget højt, så der var virkeligt noget at se på.

Fotokonkurrencen: Der var indsendt 44 billeder til vurdering, du kan se billeder her og resultaterne her.

Planteudstillingen: Planteudstilling blev vurderet af Herluf Johansen og Karl Kristensen. Der var 37 udstillede planter, fordelt på 5 grupper - du kan se billeder af de udstillede planter samt resultaterne her.
Jeg beklager hvis billedkvaliteten af planterne ikke er helt så god som den plejer, årsagen er at fotografen (undertegnede) ikke har prøvet det før, og endnu ikke er helt dus med kameraet :-)

Dagen sluttede med plantesalg, der som sædvanligt var ualmindeligt godt besøgt, og der var trængsel omkring borderne.

Der blev ikke taget så mange billeder denne dag, der var lidt rigeligt andet at lave, men lidt er der da, de kan ses her.

Som sagt - det var lidt kaotisk, men jf. mange af deltagerne, var det trods alt en rigtig god og spændende dag :-)


25 år med Galanthus

 1 joernjensen  

Jørn vil fortælle om sine 25 år med vintergækker, Galanthus, og hvordan det begyndte. Jørn er jo også kendt for at være en stor samler af vintergækker.
Han vil komme ind på de forskellige arter og typer, som findes. Han vil også fortælle om, hvordan man skelner de forskellige fra hinanden, lidt om, hvor de vokser, og hvad de fortrækker af vokse i.
Hvis vinteren forløber stille og roligt, så vil det måske også være muligt, håber vi på, at vi har en del planter at vise frem for på den måde at vise forskellen i vintergækkerne, hvor der er stor forskel på bladene, størrelserne og blomsterne.

 G beatrix

Cypripedium

 per bangsgaard  

Per vil fortælle os noget om orkideer, Cypripedium. Her er der ikke så meget at vise frem så tidligt på året, så Per vil vise og fortælle os noget om de jordblandinger, han bruger til at plante i.
Per har samlet i mange år, og han har rigtig mange former for orkideer i sin have.
Vi håber, at han vil vise os en masse gode billeder, så vi kan se, hvor stor artsrigdom der er i disse planter.
Per er også kendt som en god plantesælger, så han har nok en del med til salg sidst på dagen.

 Per Cyp tibeticum

Klik for mere info.


Arbejdernes Landsbank


DAH Bliv Medlem