Forårsmødet 2025.
Så kan du godt sætte kryds i kalenderen, ved . . . Lørdag den 5. april 2025.
Forårsmødet afholdes Jelling Seminarium (University College Lillebælt), Stationsvej 4, 7300 Jelling.
Til forårsmødet lørdag 5. april 2025 har vi igen fornøjelsen at byde velkommen til Henrik Lütken MSc, PhD.
Henrik vil holde 2 foredrag:
Alperne, fra Schweiz til Slovenien.
Foredraget vil tage udgangspunkt i planternes naturlige voksesteder, og billeder af planterne og de plantesamfund, de vokser i, vil blive vist. Denne viden om planternes voksesteder kan være gavnlig for succesfuld dyrkning af planterne i vores lavlandshaver, hvilket vil blive diskuteret. Foredraget vil være opbygget som en guidet rejse gennem forskellige områder i Alperne, hvor de klimatiske og geologiske faktorer vil blive beskrevet, og vigtige planter vil blive vist.
Orkideer i Norden.
Foredraget vil omhandle orkideer og andre plantesamfund i Norden, herunder bl.a. det steppelignende plantesamfund alvar, der kendes fra Øland og Gotland.
:
Dagens program kommer senere, men du kan læse mere om Henrik her.
Henrik Lütken
HL har en kandidatgrad og PhD i plantebioteknologi fra Københavns Universitet, og hans bachelor omhandlede havebrug. HL er nu ansat som lektor ved Københavns Universitet, og hans primære forskningsområde er plante- og postharvest-kvalitet. HL er nu ansat som lektor ved Københavns Universitet og er sektionsleder for Afgrødevidenskab under Institut for Plante og Miljøvidenskab. Hans primære forskningsområder er molekylær forbedring af planter af høj værdi samt postharvest-kvalitet. HL har desuden flere forskningsprojekter, der omhandler potentialet af vilde planter f.eks. tørketålende planter og opstarter et nyt projekt om den medicinske plante rosenrod (Rhodiola rosea) i Grønland. HL underviser bl.a. i kurset botanik, hvor han primært holder forelæsninger og øvelser om planteøkologi og geobotanik, dvs. hvilke planter vokser hvor og hvorfor. I botanikkurset holder HL en forelæsning om arktisk/alpine planter i Europa. Desuden afholdes en øvelse, hvor de studerende undersøger, hvordan disse planter er morfologisk tilpasset et koldt klima. I fritiden er HLs store interesse også de europæiske alpine og arktiske planter og desuden også vilde planter fra heder, stepper, skove, enge og moser. HL har i 2018 opbygget en ny have med et lille vandfald og et alpint vandløb, der skaber gode betingelser for en lang række højalpine og gletsjerplanter, der trives godt ved det køligt rindende vand, der pumpes op fra havedammen. |
|