Forårsmødet 2022.

Forårsmødet 2022, blev afholdt på Jelling Seminarium (University College Lillebælt), Stationsvej 4, 7300 Jelling, Lørdag den 23. april 2022.

Endelig – efter 2 års pause kunne vi igen mødes til forårsmøde i Jelling, og det var på en rigtig forårsdag sidst i april. Mange var da også mødt op, der skulle snakkes med gamle venner, se fotokonkurrence, planteudstilling og så høre foredrag af Martin Hajman fra Tromsø Botaniske Have, og ikke mindst have nye planter med hjem, det er jo forår i haven.

Dage startede med at Irma Poulsen bød alle rigtig velkomne og ønskede os et godt møde. Der var også et stort velkommen til Martin, som skulle begynde dagen med et foredrag om Gentiana og dets nære slægtninge i familien Gentianaceae, som Gentianella og Swertia med flere.
Martin kender sit stof, så vi fik rigtig meget at vide om disse planter og fik set mange flotte billeder.
Du kan læse mere om Martin Her.

Efter frokost forsatte Martin med at fortælle om den Botaniske Have i Tromsø, verdens nordligste botaniske have, om havens planter og om folkene bag oprettelsen af haven. De dyrker mange planter, vi har svært ved at dyrke her i Danmark, blandt andet sydafrikanske og sydamerikanske arter. De har også flere flotte samlinger af Primula og Saxifraga.

Du kan se eller gense præsentationen fra Martins foredrag ved at klikke foredragstitlen herunder:
Formiddag: Gentiana og nabo arter i Tromsø
Eftermiddag: Tromsø arktisk-alpine botaniske hage - Planter og steinlandskap

Fotokonkurrencen: Der var indsendt 44 billeder til vurdering, du kan se/gense alle billederne her, og resultateterne her.

Planteudstillingen: Du kan se billederne af de udstillede planter, samt resultaterne her.

Du kan se lidt billeder fra dagen herunder (klik et billede for stor størrelse / slideshow).

Det var dejligt, at vi nu er komme godt i gang, og så må vi håbe, at året og fremtiden forbliver sådan, at vi atter kan mødes uden problemer.

{/sliders}

Martin Hajman

Martin Hajman er gartner i Tromsø Arktisk-Alpine Botaniske Have – en del af UiT, Norges arktiske universitet, langt nord for polarcirklen.

Han har deltaget i opbygningen af store stenbede sammen med Bjørn Thon, ophavsmanden til klippelandskabet i Tromsøs Botaniske Have.

Inden ’genplantning’ til Tromsø har Martin Hajman arbejdet professionelt i Průhonice Park i Tjekkiet, været ledende gartner og kurator for den store historiske alpine have på naturlige klipper (parken er på UNESCOs verdensarvsliste) og drevet en planteskole.

Han er medstifter af det tjekkiske Hardy Plants Society og medlem af Prague Rock Garden Club, hvor han lærte, hvordan man dyrker alpine vækster ved at opbygge udstillinger, høre foredrag, og ikke mindst møde en række koryfæer inden for alpindyrkning og se, hvordan de gør det.

Hans planteinteresser afhænger af sæsonen: I det tidlige forår Saxifraga specialist, om sommeren skør med at samle Cremanthodium-Meconopsis og afslutter så året som Gentiana ekspert, mens det sner.
Botaniske ture: Europæiske bjerge, Tyrkiet, Georgien, Armenien, Syrien, Jordan, Sydafrika og Tibet, men de bedste blomster er nu på kyststrækningen ved Tromsø.

Martin Hajman

Klik for mere info.


Lasertryk


DAH Bliv Medlem