Forårsmøde 2023, blev afholdt på Jelling Seminarium (University College Lillebælt), Stationsvej 4, 7300 Jelling, Lørdag den 15. april 2023.

Denne solrige og smålune aprilsdag kunne vi igen mødes til forårsmøde i Jelling. Mange var mødt op, der skulle snakkes med gamle venner, se fotokonkurrence, planteudstilling og så høre foredrag af Connor Smith fra Utrecht botaniske have, og ikke mindst have nye planter med hjem, det er jo forår i haven.

Dage startede med at Irma Poulsen bød alle rigtig velkomne og ønskede os et godt møde. Der var også et stort velkommen til Connor, som skulle begynde dagen med et foredrag om Utrecht botaniske have. Connor er en god fortæller, og vi fik en rigtig spændende indlevelse i Conners daglige arbejde, med at passe og udvikle Utrecht botaniske have.
Næste foredrag var om Tromsø botaniske have, men denne gang mere om omgivelserne end selve den botaniske have, og hvilke omgivelser, det var bare en oplevelse.

Efter frokost forsatte Connor med at fortælle om den Botaniske Have i Schachen - Haven i himlen. En klippehave i de tyske alper som har et vidunderligt udvalg af alpine planter fra hele verden.

I pauserne var der så tid til at se og vurdere både planteudstilling og fotokonkurrencen, som tidligere var niveauet meget højt, så der var virkeligt noget at se på.

Fotokonkurrencen: Der var indsendt 54 billeder til vurdering, du kan se/gense alle billederne her, og resultateterne her.

Planteudstillingen: Du kan se billederne af de udstillede planter, samt resultaterne her.

Dagen sluttede (som sædvanligt) med plantesalget, og som vanligt var der trængsel :-)
Alt i alt, en rigtig god dag, i gode venners selskab :-)

Du kan se lidt billeder fra dagen her under


Connor SmithConnor Smith

Jeg bestyrer i øjeblikket en af de største alpinhaver i Europa på 2 hektar.

Jeg har arbejdet for Iseli Nursery i Oregon, USA. Det er en verdenskendt planteskole til grossistsalg af nåletræer og japansk ahorn. Jeg var i praktik og blev den første internationale praktikant, der blev forlænget, siden programmet startede i 1987.

Jeg arbejdede for Zu Jeddeloh i Tyskland. Jeg har deltaget i Essen IPM, som er den største planteudstilling i verden.

Jeg har studeret på et specialistkursus, som foregik i The Royal Botanic Garden Edinburgh, Skotland. Jeg arbejdede inden for en række forskellige områder såsom foredrag, vævskulturformering og med den alpine afdeling.

Jeg har arbejdet i Kevock Garden Plants, planteskole Skotland. Jeg hjalp med Chelsea-blomstershowet. Vi tog en guldmedalje.

I sommeren 2018 flyttede jeg til Pistoia, Italien for at arbejde for Vannucci Piante. Pistoia er det største vækstområde i verden.